Nederland

   
Home Nieuws Contact Producten Engineering Downloads Over Hakron-Terwa
Hakron Engineering

Online catalogus

sandwich t-slot tss ankerrail hijslus schroefhuls anker geluid deuvel prefab golfanker ponswapening deuvelstrippen

Catalogus download
Hakron-Terwa prefab-beton oplossingen catalogusnieuws | Klantervaring Kolomschoenen HT 61

Klantervaring Kolomschoenen HT

2022-03-03, Hakron-Terwa

Hakron-Terwa levert Kolomschoenen HT voor het schoorvrij, constructief en demontabel monteren van betonkolommen.

Hoe is de klantervaring met deze productoplossing? We vragen het aan Kees van Vreeswijk, projectleider/hoofd bedrijfsbureau bij KUDO in Veenendaal, die zowel een bouw- als een prefab tak heeft . “Vanuit het alles onder een dak principe zijn we aan de slag gegaan met KUDO prefab wanden. Momenteel werkt KUDO Prefab nog exclusief voor KUDO Bouw. KUDO maakt ook prefab kolommen en monteert de kolommen vervolgens op de bouwplaats. Wij passen de Kolomschoenen toe in de parkeergarage van ons nieuwbouwproject De Snip in Veenendaal. Er zijn 30 kolommen geplaatst op deze kolomschoenen.” 

Kees licht toe waarom er gekozen is voor de Kolomschoenen: “De kolommen moesten worden gesteld op een monolithisch afgewerkte betonvloer. Beschadigingen in de vorm van verankeringsgaten voor schoorvoorzieningen waren niet welkom. Tevens is het ter lering goed om kennis te nemen van nieuwe producten. Door het toe te passen weet je echt of het iets is voor je. De engineering van Hakron-Terwa heeft de onderbouwing op rekenkundig gebied verzorgd.” 

Kees over het instorten van de Kolomschoenen: “We werken met houten bekistingen voor deze prefab kolommen. De kolomschoenen waren hier eenvoudig in aan te brengen met een bout/moerverbinding door de kist.” Het stellen van de kolom op de bouwplaats met de Kolomschoen wordt door KUDO Bouw gedaan. Kees vertelt hierover: “Eenmaal de ankers zuiver gesteld gaat het plaatsen van de kolommen eenvoudig. Het afstellen op draadeinden met moeren geeft een zuivere stelmogelijkheid.” 

Meer weten over deze vernieuwende en circulaire oplossing? Lees hier meer of neem direct contact op met onze adviseurs. Zij kunnen je voorzien van een advies op maat en er zijn bijvoorbeeld ook BIM-objecten op aanvraag beschikbaar.

Klantervaring Kolomschoenen HT 1


Klantervaring Kolomschoenen HT 2


Eigen vervoer vandaag
ma     di     wo     do     vr

Beurs agenda

■ geen beurzen gevonden.


Laatste nieuws

H.C. Hybratec multifunctionele 3 in 1 compressieband

Engineering helpt bij keuze Kolomschoenen


Divisies
Hakron - voor beton- en woningbouw
HakronTerwa - prefab-beton oplossingen
Certacon - constructieve ondersteuning
Innofix - montage en afdichtingstechniek